Едно градче от няколко години насам привлича българските туристи, които искат да

...
Едно градче от няколко години насам привлича българските туристи, които искат да
Коментари Харесай

Чисти плажове, ниски цени: Все повече български туристи избират това райско място за почивка

Едно градче от няколко години насам притегля българските туристи, които искат да опитат нещо друго от България, Турция и Гърция.

Става дума за Поградец в Албания. Ако търсите фамилна почивка, Поградец е идеалното място да отидете. Градът се намира на югозападния бряг на Охридското езеро. 

Местоположението го прави известна дестинация за туристи и доста нови хотели, заведения за хранене и други улеснения бяха издигнати, с цел да се погрижат за възходящия брой гости.

Почиващите в Поградец могат да се възползват от безвъзмездни чадъри и шезлонги. На множеството от тях има денонощна защита. Водата в езерото е доста чиста. Поградец е прочут с към момента ниските си цени и спокойствието, което предлага. Поради тази причина става все по-привлекателна дестинация за туристи от България.

Регионът на градчето е богат на естествени и исторически забележителности. Може да посетите естествения монумент, Скалата Камье, която се намира в община Дардас (по пътя от Поградец за Корча, покрай село Оснат). Той е висок 70 м и ненадейно се издига от околния терен като " транспортен съд, плаващ в море от зеленина “., Църквата Марена, Археологическият обект и монументалните гробове на Селца се намират на 30 км от Поградец. Паметниците тук датират от 4 век пр.н.е. а петте монументални каменни гроба се срещат на доста малко места другаде на Балканите.

Най-посещаваните туристически места към Охридското езеро са Лин, Пойске, Худенище и Тушемищ. Заслужава си да посетите водоизточниците Дрилон, ситуирани на 5 км от Поградец. Не забравяйте за прелестните заведения за хранене в региона, предлагащи едни от най-вкусните ястия в региона; не пропускайте да опитате рибния специалитет Tavë Korani.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР